söndag 20 januari 2013

Ett gäng mössor.

Tänkte visa några mössor som jag har virkat. Har inget särskilt mönster utan jag bara virkar på.

4 kommentarer:

 1. Jättefina mössor! Mössor är roligt att virka!
  Kram MAlin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja mössor är kul att göra, frågan är hur många man kan terrorisera sin familj med ;) Har hittat din blogg, vad mycket fint du har gjort! Åsa

   Radera
 2. Vilken jättefin mössa den där blå-vit-svarta. Skulle mer än gärna ta emot en liten beskrivning. Jag tycker att mössor är så fina, och den som du har gjort är ju jättefin. Nu vet jag ju att det inte är någon nalkande mössäsong än... Om du minns hur du gjorde så skulle jag bli jätteglad om du ville tala om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda!
   Tack! Nej det är nog inte möss säsong just nu men jag är nästan helt säker på att det blir höst och vinter igen :)
   Och vad bra om man kan vara ute i god tid.... för en gång skull hihi.
   Det är länge sedan jag gjorde den mössan så jag vet inte riktigt hur jag gjorde men jag är nästan helt säker på att den är virkad i Eskimo garn från Drops. Tror att den är virkad i stolpar och på det blåa har jag gjort reliefstolpar växelvis framifrån och bakifrån. Du kan nog googla resårvirkning med reliefstolpar om du behöver tydligare beskrivning. Annars börjar jag uppifrån och ökar till önskad storlek och sedan enkla varv till önskad "höjd" på mössan. Denna är ganska hög för att få lite "häng" . De svarta varven är nog gjorda av fastmaskor. Likaså nederkanten är nog fm i bakre mb i några varv för att liksom tighta till den lite.
   Ja detta var sannerligen en förenklad förklaring. Hoppas att den var till någon nytta.

   Ha det bra! Åsa

   Radera