söndag 6 april 2014

Det är tråkigt...

.....när någon "lånar" stora delar utav ett av mina gratismönster, lägger ut det på facebook och kallar det för sitt eget påhitt.

Det var allt jag ville säga idag!

Åsa

8 kommentarer:

 1. Øv... og nej, det er ikke ok. Desværre ses det mere og mere, at nogen ikke respekterer sådanne ting. Sørgeligt og jeg håber du har meldt vedkommende til admin i den gruppe det foregår.

  SvaraRadera
 2. blir ledsen för din skull eftersom du är så generös dela med dig gratis
  varför är det svårt skilja på mitt och ditt?

  stor kram till dig

  SvaraRadera
 3. Så tråkigt. Förstår inte hur man kan göra så! Mitt råd är att säga ifrån! Ta kontakt med personen ifråga osv. Det här med upphovsrätt är tyvärr lite knepigt, men en sak är säker man får inte använda någon annans bilder. Ofta är dessa oärliga personer mycket lata och snor allt rakt av (= korkat värre..). Vilken facebook grupp är det? Har personen ifråga en blogg eller säljer på Tradera? När fler säger ifrån brukar det ge resultat.
  Mvh Agneta

  SvaraRadera
 4. Ta reda på vad som gäller vid egna mönster Åsa. Men det är för jävligt helt enkelt att bara ta vissa delar och sen kalla det sitt egna mönster, vore det inte då bättre att länka till din sida helt och hållet då kan man tycka.....Du som gör så fina saker och sen vill bara vara hygglig och lägga upp dom på din blogg som gratismönster så andra får ta del av det och glädjas av det i stället! KRAM ÅSA

  SvaraRadera
 5. Vad tråkigt, finns folk till allt. Du får börja ta betalt när du gör mönster - jag betalar gärna för dina mönster. Har köpt mönster till hönan men inte kommit så långt att jag har virkat den än, men det ska bli innan påsk. Kram

  SvaraRadera
 6. Var Kari Hoff som blev anonym här, kram till dig.

  SvaraRadera
 7. Jaja, det är som det är. Hoppas att jag inte råkar ut för liknande fler gånger. Just nu har jag nog virkförstoppning, kommer inte på några nya ideer. Fast så är det ibland, och så plötsligt poppar det upp något i mitt huvud.
  Tack för era snälla ord, det känns skönt att veta att det finns några som uppskattar mina små mönster.

  Ha det bra! Åsa

  SvaraRadera
 8. Håller helt med. En länk på bloggen som visar källan till mönstret, tycker jag.

  SvaraRadera