måndag 13 januari 2014

Mössor

Hej! Det var länge sedan sist! Måste ju visa vad jag har gjort för inte har jag slutat att virka :)
Jag såg någon som hade virkat en mössa av african flower i en facebook grupp.( African flower är en sexkantig ruta typ mormorsruta dom kan dock ha olika antal sidor finns femkantiga osv.)
 Det måste jag testa! Det var skoj så jag har gjort 3 stycken och en till är på gång. Det kluriga är att få rätt storlek på mössan. Jag har haft samma antal rutor till mina mössor men använt olika garn och nålstorlek och på så vis fått olika storlekar på mössorna.
Dom svartvita mössorna har jag virkat i Himalaya mercan, den ena med nål 3 den blev i barnstorlek, den andra med nål 3,5 och då blev den lagom till en vuxen. Den gråa har jag gjort i Drops Baby merino och nål nr 3,5 den blev också i vuxenstorlek. På den gråa har jag gjort halva blommor också och virkat på en kant, då fick den mössan lite "häng". På de svartvita mössorna har jag vikt upp en bit av blomman i nederkanten och sytt fast. Jag har gjort två rader med 6st 6kantiga blommor och en rad med 6st 5kantiga blommor och så en 6kantig blomma på toppen.

Bra mönster på african flower hittar du här. Mönster till halva blommor hittar du här.

Som sagt håller jag på med en mössa till, och så virkar jag en sjal, och så klurar jag på ett nytt mönster på ett litet påskpynt. Varför hålla sig till ett projekt när man kan hålla på med många samtidigt, hahaha!

Ha det bra! Åsa

4 kommentarer:

 1. Wow Åsa dom är ju SUPERSNYGGA :) <3

  SvaraRadera
 2. Jätte jättefina!!! Du gör så mycket fint! Tack för all mönster du delar med dig av!!

  Kram /Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad glad jag blir när någon tycker om mina mönster.
   Ha det bra! Åsa :)

   Radera